Ha fejlesztené cégét, megéri pályázni!

Támogatás vállalkozások épületenergetikai fejlesztéséhez

2016. október 12. - Europatender

2016. november 15-től adhatók be azok a pályázatok, amelyek épületenergetikai fejlesztés támogatására irányulnak. (VEKOP-5.1.1-5.1.2-16) Fontos, hogy megújuló energia használatával kell megvalósítani a projektet. A pályázat középmagyarországi régióban tevékenykedő vállalatokra vonatkozik. A pályázat keretében csak komplex pályázati projektek nyújthatók be.

 epuletenergetika.jpg

Tovább

2016. december 12-től lehet pályázni kertészeti korszerűsítésre

Nem tudja, hogy miből vásároljon új gépeket? Hogyan korszerűsítsen? Nagyszerű lehetőség, ha a beruházásokhoz pályázati lehetőséget vesz igénybe.

Ahogy már korábban is írtunk róla, az őszi időszak a pályázatokról fog szólni, a kertészeti korszerűsítésen túl további kiírásokra is lehet számítani. De most nézzük, hogy kinek is szól ez a „Kertészet korszerűsítése – kertészeti gépbeszerzés támogatása” című (VP2-4.1.3.5-16) pályázat.

kerteszieti_blogba.jpg

Tovább

Változott a közbeszerzési törvény

Nos, erre a címre jogos a kérdés, hogy: már megint? A válasz az, hogy nem, 2015-ben módosult, a tapasztalatok azonban azt mondatják velünk, hogy még mindig sokan nem tudják, hogy ha nyertek pályázaton pénzt, akkor bizony az összegtől függően a törvény hatálya rájuk is kiterjedhet. Ezért most itt egy kisebb összefoglaló arról, hogy mire is kell figyelni!

kozbeszerzesi_bejegyzes.jpg

 

Tovább

2016. október 24-től új pályázat MVH kóddal rendelkezőknek

Közzétették a VP6-6.2.1-16 kódszámú "Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása" témakörű pályázatot, amelyre a vidéken tevékenykedő, MVH kóddal rendelkező vállalkozások pályázhatnak.

mvh_palyazat.jpg

 

5 évre akár 40.000 Euro támogatási összeg is igényelhető! Röviden a részletek.

Tovább

Pályázatmenedzsment a teljes siker érdekében

Ezen múlhat a megtérülés

Ön is tudja, hogy vállalkozása fejlesztéséhez komoly anyagi tőkére van szükség. Ráadásul minden egyes beruházás előtt alaposan végig kell gondolni, milyen megtérülésre lehet számítani és mennyi időn belül.

Előfordult már Önnel, hogy az anyagi forrás hiánya akadályozta meg a fejlesztésben? Több pénzre lett volna szüksége, mint amennyi valójában a rendelkezésére áll?

Ilyenkor érkezünk válaszút elé: valóban érdemes fejleszteni? Megengedheti ezt a cég? Hitelt vegyek fel? Vagy pályázzak?

Igen, a pályázat járható út! Elmondjuk, miért.

palyazat-europatender.jpg

Tovább

A KKV szektor jó lehetőségekhez juthat ősszel

avagy hamarosan nyílnak a gazdaságfejlesztő pályázatok

Új évszak, új lehetőségek

Hamarosan dömping várható a gazdaságfejlesztő pályázatok terén. A várakozások szerint informatikai és energetikai fejlesztésekre irányuló pályázatok jelennek meg. Emellett a nyár folyamán felfüggesztett kapacitásbővítési és kutatás-fejlesztési pályázatok is újra megnyílnak. Továbbá a hitellel kombinált vissza nem térítendő támogatások köre is jelentősen bővül.

A pályázati lehetőségek az ország egész területére kiterjednek, így a mikro-, kis-, és középvállakozások egyaránt jó lehetőségekhez juthatnak.

Ön is szeretne pályázni?

blog_agrar.jpg

Tovább

4 kérdés, amit minden cégnek kötelező tisztázni pályázatírás előtt

Pályázatírási kisokos 1.rész

Vállalkozásunk fejlesztéséhez olykor egészen kedvező pályázatok is rendelkezésre állnak. Ezeket érdemes kihasználni, hiszen többletforráshoz juthatunk. Azonban sokan úgy gondolják, hogy a pályázás, pályázat írás nem valami egyszerű terület, ezért bele sem fognak.

Valóban nem az, de emiatt nem kell hátat fordítani minden ilyen forrásnak... Egy kis utánajárással és felkészüléssel könnyebben láthatunk neki az új területnek.

Íme néhány tipp, hogy mit gondoljunk végig, ha pályázatokon törjük a fejünket.

blog_palyazatiras_kisokos_2.jpg

Tovább

Felfüggesztették az "Otthon Melege Program 2016"-ot

Kimerült a keret

 

Augusztus 15-én 8 órától lehetett pályázni az "Otthon Melege Program 2016"-ra. A pályázatot azonban még aznap, délután 4 órakor a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fel is függesztette, ugyanis az 5 milliárt Ft-os keret délutánra kimerült.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elmondása szerint 3500 pályázat érkezett be, amelyekben általában 1,2 - 1,6 millió Ft közötti támogatásokat igényelnek otthonaik korszerűsítésére. Pályázatot tehát már nem lehet beadni a programra.

kep_blogba_eredeti.jpg

Újabb kifogyhatatlan energiaforrás, amivel spórolhatnánk

Mégis kevesen használják a Föld jótékony hatásait

Hihetetlen, hogy a megújuló energiaforrásokkal mi mindent ki tudunk váltani! Írtunk már napenergiáról, szélenergiáról, azonban a földhőről még nem volt szó. Most ezt pótoljuk és megmutatjuk, Földünk hőenergiáját hőszivattyúk használatával miképp tudjuk otthonunkba juttatni.

foldho-europatender-mtpleasantwindow-com.jpg

Tovább

Nem gondolnád, hogy ez a makacs penész fő okozója

Szabadulj meg tőle!

A legtöbbünk lakásában, házában okozott már kellemetlenséget a penész és rengeteg magyarázatot kering internet szerte az okára: túl jól záró nyílászárók, magas páratartalom, rossz levegőcseréltetés stb. Részben ezek is igazak, illetve a talajból a falakon át felszivárgó víz is okozhatja, általában azonban az igazán makacs, visszatérő penész valódi oka a hőhíd.

Tudd meg, hogy mi ez és mit tehetsz ellene!

ablak_zold-program-europatender-goldcoastflood-com.jpg

Tovább