Ha fejlesztené cégét, megéri pályázni!

Megéri!

Támogatás vállalkozások épületenergetikai fejlesztéséhez

2016. október 12. - Europatender

2016. november 15-től adhatók be azok a pályázatok, amelyek épületenergetikai fejlesztés támogatására irányulnak. (VEKOP-5.1.1-5.1.2-16) Fontos, hogy megújuló energia használatával kell megvalósítani a projektet. A pályázat középmagyarországi régióban tevékenykedő vállalatokra vonatkozik. A pályázat keretében csak komplex pályázati projektek nyújthatók be.

 epuletenergetika.jpg

Két fontos kritérium:

  • az energiahatékonyság fokozására irányuló projektrész alátámasztottan el kell, hogy érje legalább az 50%-ot a projekt összes elszámolható költségén belül
  • a megújuló energia felhasználásra irányuló projektrész aránya alátámasztottan el kell, hogy érje legalább a 10%-ot a projekt összes elszámolható költségén belül.

 

A pályázónak legalább a projekt elszámolható összköltségének 10%-át kitevő igazolt saját forrással kell rendelkeznie, melynek mértéke a Pályázati Felhívás 5.9.1 pontjában foglaltak alapján a támogatást igénylő vállalkozás méretétől függően növekedhet.

 Jogi forma szerint a kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok jelentkezhetnek a projektre. Fontos a magyarországi székhely és a legalább egy lezárt, teljes üzleti év.

A pályázatokat 2018. november 15-ig lehet benyújtani és a támogatási okirat hatályba lépését követő 12 hónapban meg is kell valósítani.

A vissza nem térítendő és a visszatérítendő támogatás összege egyaránt 3-50 millió Ft között van. Ez utóbbira 2%-os a kamat. Az igényelhető kölcsön összegének pedig meg kell haladnia a vissza nem térítendő támogatás mértékét.

A pályázat kivonatát weboldalunkon olvashatja, ott pontosabb részleteket talál a kiírásra vonatkozóan.

Amennyiben tevékenységéhez illeszkedik a pályázati kiírás, keressen bennünket, segítünk pénzhez jutni!

süti beállítások módosítása