Ha fejlesztené cégét, megéri pályázni!

Megéri!

Nem gondolnád, hogy ez a makacs penész fő okozója

Szabadulj meg tőle!

2016. július 28. - Europatender

A legtöbbünk lakásában, házában okozott már kellemetlenséget a penész és rengeteg magyarázatot kering internet szerte az okára: túl jól záró nyílászárók, magas páratartalom, rossz levegőcseréltetés stb. Részben ezek is igazak, illetve a talajból a falakon át felszivárgó víz is okozhatja, általában azonban az igazán makacs, visszatérő penész valódi oka a hőhíd.

Tudd meg, hogy mi ez és mit tehetsz ellene!

ablak_zold-program-europatender-goldcoastflood-com.jpg

Mi is az a hőhíd?

Ha hivatalosan fogalmazunk, akkor a hőhíd az épületet határoló szerkezet azon része, amelyen többdimenziós hőáram alakul ki.

A hőhíd az épületnek azok a részei, amelyek jobban vezetik a hőt a többi részhez képest.

Általában az épületek sarkain, kiszögellésein és különböző szerkezeti elemek találkozásánál képződnek. A jobb hővezetésű, erősebben hűlő elem fokozottabban vezeti el a hőt a külvilág felé, vagyis a felületek hidegebbé válnak. A hideg felületen pedig nagyobb a páralecsapódás, ami nedvességet okoz, a nedvesség pedig a penész táptalajává válik.

A hőhidak tehát csökkentik a falak szigetelőképességét és penész alakulhat ki.

Miért káros a penész?

A penészgomba spórái a levegőben szálldosnak, amit sajnos belélegzünk, és irritálhatják a nyálkahártyát, valamint akár krónikus légúti betegségek is kialakulhatnak. Ráadásul felerősítheti a többi allergénnel szembeni érzékenységet is. Szóval alattomos kis jószágok ezek, tehát jobb elkerülni. Próbálkozhatsz házilag összeállított penészölő keverékekkel (pl.: ecetes, szódabikarbónás lemosás), penészgátló festékekkel, de a leghatékonyabb, ha ügyelsz a párátlanításra, megfelelő szellőztetésre és korszerű szigetelést használsz!

Hogyan szabaduljunk meg a penésztől?

A penész végleges megszüntetéséhez tehát sajnos a legtöbb esetben nem elegendő egy-egy felületi kezelés, bár kaphatóak lemosók, festékek stb. Szigetelésre és megfelelő szellőztetésre van szükség ahhoz, hogy megszabaduljunk ettől a nem kívánatos és nem utolsó sorban az egészségre is káros jelenségtől. Több módon ügyelhetsz a  szellőztetésre, például úgy, hogy rendszeres időközönként kitárod az ablakot, az ablakokba épített részszellőző használatával vagy automatikus szellőztetőrendszer beépítésével.

A leghasznosabb viszont a szigetelés, ami sajnos igen költséges, de hosszútávon több szempontból is kifizetődő megoldás.

Az állam most akár 2,5 millió forinttal támogat, ha szeretnéd SZIGETELNI, felújítani a házadat.

Részletek ebben a cikkben: 
http://megerifelujitani.blog.hu/2016/06/28/nem_keso_palyazni

süti beállítások módosítása