Ha fejlesztené cégét, megéri pályázni!

Megéri!

4 kérdés, amit minden cégnek kötelező tisztázni pályázatírás előtt

Pályázatírási kisokos 1.rész

2016. augusztus 24. - Europatender

Vállalkozásunk fejlesztéséhez olykor egészen kedvező pályázatok is rendelkezésre állnak. Ezeket érdemes kihasználni, hiszen többletforráshoz juthatunk. Azonban sokan úgy gondolják, hogy a pályázás, pályázat írás nem valami egyszerű terület, ezért bele sem fognak.

Valóban nem az, de emiatt nem kell hátat fordítani minden ilyen forrásnak... Egy kis utánajárással és felkészüléssel könnyebben láthatunk neki az új területnek.

Íme néhány tipp, hogy mit gondoljunk végig, ha pályázatokon törjük a fejünket.

blog_palyazatiras_kisokos_2.jpg

Mi a cél a pályázattal?

Először is azt érdemes tisztázni, hogy mi a célunk a pályázattal. Hol tartunk, hová szeretnénk eljutni és ehhez mire van szükségünk. Nagyon fontos, hogy a kiszemelt pályázatíró cég is feltegye nekünk ezt a kérdést. Ugyanis ha erre van válaszunk, akkor elképzelhető, hogy segít nekünk abban, hogy egyáltalán melyik pályázat való nekünk.

Mennyit szeretnénk költeni?

Ha már tényleg rászántuk magunkat a fejlesztésre, akkor az a következő kérdés, hogy valójában milyen mértékű beruházásra gondoltunk. Néhány új számítógépre van szükségünk vagy bővíteni kell a gyártócsarnokot? Illetve az is nagyon fontos, hogy akkor is megvalósítjuk-e a beruházást, a pályázati keret nem áll rendelkezésre? Hiszen kérdésként merül fel, hogy tudunk-e vállalni önrészt, és ha igen, akkor mennyit.

blog_celmeghatarozas.jpg

Van határideje a tervezett beruházásunknak?

A pályázatoknál arra kell még felkészülni, hogy a megnyert összeg nem mindig azonnal áll rendelkezésre. Vannak elő- és utófinanszírozott projektek, így a kiírás böngészésekor ezt is alaposan meg kell nézni. Illetve azt is szem előtt kell tartani, hogy sok esetben a pályázatok elbírálása is hosszú hónapokat vesz igénybe.

Pályázatíró céggel vagy sem?

A válasz határozott igen. Azért, mert a pályázatíró cégek megfelelő rutinnal rendelkeznek, segítenek a dokumentációk elkészítésében. Tisztában vannak az aktuális szabályokkal, elvárásokkal, határidőkkel. És ami a legfontosabb, hogy egy igazán jó pályázatíró cég a kivitelezés, megvalósítás ideje alatt és a záráskor is az ügyfele mellett van.

Azért nagyon fontos, hogy cég segítsen...

Mert a pályázatokhoz kifizetési kérelmek, közbeszerzések, kivitelezés is tartozik. Amennyiben Ön ezt egy professzionális cégre bízza, a vállalt kötelezettségeket is megfelelően tudja majd teljesíteni. A pályázatok esetében a támogatásért "cserébe" Önnek nagyon komoly kötelezettségei is keletkeznek.

A pályázati feltételek teljesítése nem lehetetlen, de komoly odafigyelést és szakértelmet kíván.

Szóval ha pályázatíró céget választ, akkor mindenképpen ügyeljen arra, hogy ne csak a beadás időszakában, hanem a projekt teljes ideje alatt támogassa, menedzselje a folyamatokat. Így Ön valóban nyer egy pályázattal.

Szeretne többet tudni az aktuális pályázatokról? KATT! 

 

Leadfotó: bixabay.com

 

 

 

süti beállítások módosítása