Ha fejlesztené cégét, megéri pályázni!

Megéri!

Hőszigetelés... na de mivel?

A legnépszerűbb hőszigetelő anyagok

2016. június 15. - Europatender

Először is, nem jó hír, de igaz: messze nem a legolcsóbb beruházás a hőszigetelés, azonban az első fűtési szezonban – sőt, ahol klímát is használunk, már a hűtési szezonban is – nem csak a hőérzetünk javul, de a pénztárcánkon is érezhető költségcsökkentést eredményez.

hoszigeteles_zold-program.jpg

De vajon az összes szigetelőanyaggal ugyanazt a hatást érjük el?  Vannak jobb és rosszabb, netán ajánlott és kevésbé ajánlott módszerek/anyagok? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásával segít a jelenlegi cikk.

Írtunk már arról, hogy milyen praktikákkal javíthatunk otthonunk hőfelhasználásán. Vannak egészen egyszerű megoldások és vannak nagyon komplex fejlesztések, amelyekkel csökkenthetjük az energiafelhasználást. A hőszigetelésről is megtudhatsz néhány információt.

A szigetelőanyagok közös jellemzője, hogy alacsony hővezető képességük van anyagszerkezetük celláiban vagy a szálak, rostok között tárolt levegő miatt. Amikor a hőszigetelő anyag mellett döntünk, az ár és a környezetvédelmi szempontok is szerepet játszhatnak.

Lássuk, milyen hőszigetelő anyagok vannak!

 

Polisztirol, a legnépszerűbb

A polisztirol a leggyakrabban alkalmazott homlokzati hőszigetelő anyag. Előnye, hogy könnyen szállítható, tárolható, méretpontos, ragasztása, rögzítése pedig egyszerű. Hátránya, hogy csökkenti a homlokzat páraáteresztők képességét és merevsége miatt íves felületeken nem alkalmazható.

Gyapot, a profi

A kőzetgyapot felhelyezése már több szakértelmet kíván, mert szükség van felület-előkészítésre. Pontosabb méretezést igényel, viszont minden felületen használható és tűzálló. Az üveggyapot egészen hasonló a kőzetgyapothoz, ráadásul hangszigetelésre is kiváló.

Cellulóz alapú, az öko

A cellulóz alapú szigetelőanyagok legfontosabb tulajdonsága, hogy kifejezetten környezetbarát szigetelésnek minősül, főleg, hogyha újrahasznosított papírból készül. Az apróra darált, tűzvédelmi anyaggal kezelt papír magas nyomással kerül a szigetelendő rétegek közé. A hagyományos szigetelőanyagokhoz hasonló tulajdonsággal bír, ha fontos számunkra környezetünk védelme, akkor a legjobb választás.

Ahogy a cikk elején már említettük, a hőszigetelés nem a legolcsóbb beruházás, de hosszú távon jelentős költségmegtakarítást eredményez, ha úgy döntünk mégiscsak szigeteljük otthonunkat.

És ami még nagyon fontos...

Fontos kiemelni, hogy érdemes jó minőségű, gyártó által ajánlott rögzítőanyagokat, ragasztókat, vakolaterősítő hálókat vásárolni. Mindez azért fontos, mert a teljes siker csak így garantálható. Beruházásunk pedig hosszú távon kiszolgál bennünket!

Ha tetszett a cikk, köszönjük a LIKE-ot és kövess bennünket a Facebookon is. :)

süti beállítások módosítása