Ha fejlesztené cégét, megéri pályázni!

Megéri!

6+1 energiatakarékos tipp háztartásoknak

avagy így tudsz a rezsivel spórolni

2016. május 20. - Europatender

Tudtad, hogy Magyarországon az energiának több, mint 30%-át főzésre, mosásra, fűtésre, világításra, fürdésre fordítjuk? Ebből az is következik, hogy a családi kasszát is leginkább a „rezsi” terheli meg, aminek szintén kiemelkedő hányada az energiafogyasztásból adódik.

Nálad mi a helyzet a rezsivel?

7tipp_zold-program-europatender-thekharkivtimes-com.jpg

Kíváncsi vagy néhány energiamegtakarító és rezsicsökkentő megoldásra?

Próbáld ki ezt a 6+1 tippet!

Beruházás majd csak később

Természetesen nagyon komoly beruházási lehetőségek vannak arra vonatkozóan, hogy hogyan csökkenthetjük otthonunkban az energiafogyasztást. Vannak kimondottan környezetbarát energetikai beruházások, amelyekkel valódi költségcsökkentést érhetünk el. 

De! Ha most is nem tervezel ilyen beruházásokat, akkor is van néhány tipp, amelyet érdemes szem előtt tartani. Így a családi kasszán is tudsz egy kicsit „húzni”.

6+1 energiatakarékos tipp:

  1. Ha lehetőséged engedi, állítsd be a helyiségek hőfokát rendeltetésük szerint! Egy hálószobában elegendő 20 ⁰C, nappaliban 18 ⁰C, míg a gyermekszobában 22 ⁰C-ra állítani a hőmérsékletet.

  2. Fűtési szezonban mindig vizsgáld meg, hogy a fűtési rendszerbe nem gyűlt-e fel levegő. Ezt abból sejtheted, hogy „csobog” a radiátor vagy éppen nem egyenletesen meleg. A légtelenítéssel is javítjuk a fűtés hatásfokát.

  3. Száraz légterekben párásíts! Ha elég párás a levegő otthonunkban, akkor az alacsonyabb hőmérsékletet is melegnek érezzük.

  4. Inkább 3-5 percig kitárt ablakokkal szellőztessünk, naponta legalább kétszer, ahelyett, hogy folyamatosan résnyire nyitva tartjuk az ablakokat. Ez utóbbival ugyanis csak az utcát fűtjük.

  5. Ne zárd körül bútorokkal a radiátorokat és a függöny se lógjon rájuk, mert ezzel is megakadályozzuk a meleg levegő áramlását.

  6. Szerezz be a fűtőtestek mögé helyezhető úgynevezett hőtükör-fóliát. Az alumínium réteggel bevont fólia visszaveri a hőt, így nem a radiátor mögötti fal melegszik.

+1 tipp a Föld védelmében:

Ha 1 ⁰C-kal csökkentjük otthonunk hőmérsékletét, akkor éves szinten 300 kg-mal kevesebb széndioxidot bocsátunk ki.

Te milyen praktikákkal próbálsz meg lazítani a rezsiköltségen?

Fotó: thekharkivtimes.com
süti beállítások módosítása