Ha fejlesztené cégét, megéri pályázni!

Soha többé gáz és villanyszámla

avagy a napenergia tényleg ingyen energia?

2016. július 08. - Europatender

Ki ne szeretné, ha többé nem kapna gáz- és villanyszámlát, miközben nem kell lemondania a megszokott komfortról?

A hagyományos energiaforrásokból származó fogyasztásunk jó részét kiválthatjuk megújuló energiákkal, vagyis a Nap, a víz vagy a szél energiájával, esetleg a Föld hőjével. Így tehát arra is van kilátás, hogy teljes mértékben függetlenítsük magunkat a megszokott energiaellátó rendszerektől. 

Mutatjuk az egyik legnépszerűbb lehetőséget!

napenergia_zold-program-europatender-live_pege_org_1.jpg

A Nap energiáját már régen is használták

A Nap energiájának felhasználása azonban nem újdonság. Az épületek terveit, elhelyezkedését már az ókorban is befolyásolta a napsugárzás. Már akkor is pontosan tudták és ismerték hatását, előnyeit. Ráadásul akkor még az elektromos világítás hiányában még nagyobb szerep jutott a természetes fénynek. Az idők változnak, egy azonban örök: a nap energiájára bármikor számíthatunk.

Mi a különbség a napelem és a kollektor között?

A napsugárzás energiája napkollektorral vagy napelemmel összegyűjthető. A kettő között az a legnagyobb különbség, hogy a napkollektor hőenergiává, míg a napelem elektromos energiává alakítja át.

Miért éri meg és mennyibe kerül használni a napenergiát?

Azért éri meg, mert – egyelőre – a napenergia teljesen ingyenes. Költséggel csak a kiépítése jár, azonban az egy egyszeri beruházás, azt követően akár teljesen ingyenesen is lehet áramunk vagy éppen meleg vizünk (ez utóbbinál a víz és csatornadíj persze kifizetendő). Egy teljeskörű beruházással akár a fűtésünk teljes egészében leváltható. Ha pedig elektromos energiává alakítjuk, akkor a keletkező többletet értékesíteni tudjuk (áramszolgáltatóval kell egyeztetni).

Hosszútávon a napenergia legnagyobb érdeme, hogy egyáltalán nem szennyezi a környezetet. Használatával otthonunk CO2 kibocsátása a nullára csökkenthető. Így aztán a napenergia népszerűsítése, terjesztése és használata mindannyiunk közös ügye! 

Ha kérdésed lenne a napkollektorokról, napelemekről, szívesen segítünk megválaszolni és akár a kivitelezésben is. Keress minket a Facebookon vagy a weboldalon.

Fotó: live.pege.org